Nem tudok senkit megtartani az életemben, mert tönkre teszem őket, olyan, mintha egy nagy rakás szemét lennék

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Nem tudok senkit megtartani az életemben, mert tönkre teszem őket, olyan, mintha egy nagy rakás szemét lennék

Úgy tűnik, egyedül vagy a világon, senki sem tudhatja, hogyan érzed magad. Éveken keresztül a depresszió volt az egyetlen társad. Bezártál, remeteként éltél.

Az emberek csak azért kerülik el a témát, mert nem hiszik, hogy segíthetnek neked, és nem akarják, hogy azt érezd, sajnálnak téged. Tévedsz! Az aggódás és féltés az nem sajnálat. Az aggódás emberi természet. A depresszió pusztító. Érzéktelennek, fáradtnak, nehéznek és nyomorúságosnak érzed magad. Nem tudsz enni, vagy épp túl sokat eszel. Nem tudsz aludni, vagy állandóan alszol. Semmi sem örömteli, minden nagyobb erőfeszítést igényel, mint amit fel tudsz venni. Még azok a dolgok is, amelyek boldoggá tettek, elkeserítenek. Nagy szomorúságot és bűntudatot érzel. Racionálisnak tűnik, hogy azok, akik szeretnek téged, boldogabbak lennének nélküled, ezért eltávolodsz, s falakat építesz. Teljesen egyedül érzed magad, elszigetelten élsz a barátaidtól és a családodtól. Elszigeteled önmagadat azért, mert a beszélgetéseket erőfeszítésként éled meg, vagy hogy megvédd az embereket a hülye, lusta, nyomorult személyedtől, aki igazából nem is vagy.

Fokozatosan eltávolodnak a barátaid, a partnered elbizonytalanodik a hangulatingadozásaid miatt, a családtagjaid sem tudják, mit tegyenek. Segítségre van szükséged, hogy kiszállj a gödörből, de semmilyen formában nem kérsz segítséget. Valószínűleg meg vagy győződve arról, hogy nem érdemelsz segítséget, vagy hogy semmilyen segítség nem fogja ezt megoldani. Igaz? Ez egy betegség, nem egy karakterhiba, de úgy érzed, hogy alapvetően nem éri meg az erőfeszítést, hogy segítséget kérj. Pedig szükséged van valakire, akinek elmondhatod a gondolataid. Ne fordulj magadba, ne emészd magad! Ne rekeszd ki azokat, akik szeretnek téged!

A depresszió olyan börtön, ahol mind a szenvedő fogoly, mind a rendőr te magad vagy!

Állandó konfliktus van a fejedben. Az agyad meg akar menteni, védekezővé válik. De van egy keserű hang, amely elmondja neked, kelj fel, meg tudod csinálni, mégis pesszimistán megmagyarázod magadnak, hogy neked semmi sem sikerülhet. Bűnösnek érzed magad. Elemezni akarod a tudatalattidat, de nem tudod! Végtelen kérdéseid vannak, de korlátozott ismételt válaszokat kapsz. Minden nap új küzdelmek elé nézel, úgy érzed, hogy nem tudod irányítani önmagad.
Próbáld megérteni, hogy bár nehéz kapcsolatot kiépíteni olyannal, aki depressziós, de ez az egyik legkedvesebb, legnemesebb, és a legjobb dolog, amit valaha is megtehet érted valaki, aki szeret.

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkAz elfogadás megszabadít az aggodalmaktól
Következő cikkÉrzelmileg bántott, de nem mondtam el neki | Egy feleség igaz története
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here