Érzelmileg bántott, de nem mondtam el neki | Egy feleség igaz története

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Érzelmileg bántott, de nem mondtam el neki. Egy feleség igaz története

Meghallottam a férjem hangját és lépéseit, úgy döntöttem, hogy összeszedem a kislányom játékait a takarókról. Bebújtam az ágyba, hogy ne tudja, én vagyok az, nem pedig a lánya. Elfojtottam a kuncogásomat és csendesen vártam. Hirtelen énekelni kezdett: “Azt hiszed, te annyira tökéletes vagy”, szünetet tartott, közelebb hajolt, és megpróbálta azt, amitől rettegtem. Nem tudtam hinni a fülemnek. Könnyeim patakokban folytak a takaró alatt, és azon tűnődtem, milyen gyakran mondott ilyeneket a drága lányunknak. Emlékszem arra, hogy ezt mondta nekem is, amikor randizni kezdtünk és mennyire bántott engem. Kijózanító érzések törtek rám, és már akkor éreztem, hogy valami nincs rendben. Nem említettem ezt az incidenset közvetlenül. Néhány évvel később elváltunk…

Emlékszem, amikor megpróbáltam felkészíteni a lányomat a “rossz hírekről”, 11 éves volt. Bölcsen válaszolt: “Emlékeztetsz egy hölgyere a tv-ben, aki kemény maradt, függetlenül attól, hogy mi történik, csupán a gyerek kedvéért.” Igen, azt hiszem, igaza volt. Erre azt mondta a lányom: “nem bóknak szántam”, -mondta szigorúan.

A lányom szavait szem előtt tartva, megvártam a megfelelő időt és alkalmat arra, hogy elmondjam a férjemnek a döntésemet. Néhány hónappal később három gyerekével és egy üveg vodkával és narancslevekkel elhagyta az államot. Egy teherautó hívta a rendőrséget, hogy jelentse a veszélyes vezetést. Éjfél után kaptam a hívást, sok órát kellett vezetnem ahhoz, hogy megtaláljam. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Apám, Isten áldja meg ezért, biztosítást kötött rám, és spórolt némi készpénzt. Először fel kellett vennem a gyerekeket a védelmi őrizetből, és interjút kellett adnom, hogy bebizonyítsam, hogy jobban el tudom látni a gyerekeket, mint a férjem. Utána, biztonságosan az autóban, a lányom elmesélte a történteket részletekben. Elmondta, milyen boldogan érezte magát, amikor a rendőrök “feltették a bilincset”.

Aztán felvázoltam a tervet….

Csak mosolyogtam és megráztam a fejem, apámra néztem, aki megvonta a vállát, és biztos volt benne, hogy jó dolgot csinálok. Talán egy kicsit későn, de jobb, mint soha! Az incidens óta eltelt több, mint 20 év. Az ex férjem intellektuális “értelmével” és intelligenciájával, gyakorlott gyorsasági képessége zseniálisnak és szórakoztatónak tűnt. Hatalma volt, hogy vonzza az embereket, beleértve engem is. A személyiségzavarban szenvedő ember szeretete kihívásokat jelenthet. Mielőtt gyermekeink lettek volna, ideális párnak tűntünk. Utaztunk és elsajátítottuk a szakmáinkat. Gyermekek után továbbra is ő állt a figyelem középpontjában, de a tünetei romlottak…

Forrás: Adele K. ( igaz történet )

Fordította: Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkNem tudok senkit megtartani az életemben, mert tönkre teszem őket, olyan, mintha egy nagy rakás szemét lennék
Következő cikkA barátnőim csak arra használtak, hogy lenyúlják a pasikat mellőlem
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here