Hogyan lehetnénk nem cinikusak egy olyan világban, amely átláthatóan tele van hazugságokkal?

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Hogyan lehetnénk nem cinikusak egy olyan világban, amely átláthatóan tele van hazugságokkal?

Az identitásunkat és az önérzetünket sok éves tapasztalatokkal, értékekkel és ötletekkel együtt építjük fel. Amikor egy olyan új perspektívának van kitéve az ember, amely elkezdi lerombolni vagy feloldani ezeket a tapasztalatokat, értékeket és ötleteket,nos akkor érthető, hogy identitásunk, értékeink hierarchiája, sőt az önértékelésünk is megzavarodik. Éveken át nagyszerű filozófusok munkáit tanulmányoztam, de még mindig nem találtam végleges választ arra a kérdésre, hogy miért az erkölcsi nihilizmus jellemző a mai társadalomra?!

Arra törekszem, hogy megtaláljam a relevanciát a modern világban, egy olyan helyet, ahol úgy érzem, tartozom valahová, és ez boldoggá tesz. Bármennyire is kísért a világ más utak bejárása felé, bennem van valami erősebb, valami jobb, és visszatart. Mélyen le kell ásnom a mélységbe, hogy találjak valamit, ami még mindig élni akar, de elfogadom az összes abszurditást, ami ezzel együtt jár.

“A mennyországot ne csak a magasban kutasd; lehet, hogy a lábad előtt hever” – Henry David Thoreau

A mai társadalomra többségében az erkölcsi nihilizmus jellemző. Abszolút elvetve az erkölcsi és etikai értékeket. Henry David Thoreau író a függetlenséggel kapcsolatos elképzelései kiváló tanulást nyújtanak az alázatosság elsajátítására és a valóban igazi értékekre. A filozófia a gondolkodásról, az élet megértéséről szól. Ha valóban megérted az életet, akkor meg fogod érteni, hogy mivel semmi sem számít, mégis minden fontos. Minden dolognak van értéke.Természetesen az emberek megváltoztatása nehezebb, mint bármely filozófiai probléma. Sok embert a nihilizmus negatív filozófiája szívja be, amely sajnos már évek óta különösen népszerű a mai világban.

Érzelmekkel vagy hideg fejjel?

Térj vissza, összpontosíts a jó “dolgokra” az életedben. Azokra, akik valamit jelentenek neked (család, barátok, társ), dolgokra, amelyek szenvedélyessé tesznek, és egyre jobb, erkölcsibb, becsületesebb és felelősségteljesebb emberré válsz általuk. Ha elmozdítod a hangsúlyt azokra a dolgokra, amelyek táplálják a szenvedélyét benned, segíteni fognak az életed céljainak elérésében. Tanuld meg, hogyan értékeld a pozitív dolgokat az életedben. Meg kell próbálnod jobb életet elérni lépésről lépésre. Csak próbáld ki! Ha valaki bántott, elárult, vagy csalódtál valakiben, nehéz elképzelni, hogy ez a személy még egy esélyt kapjon. A megbocsátás azonban az emberi kapcsolatok szempontjából alapvető érték. Az emberek megváltozhatnak, tanulhatnak a hibáikból és ha megadod a második lehetőséget, akkor engedd meg, hogy bizonyítsa ezt.

Az élet soha nem rombol, hanem tanít! Újabb és újabb lehetőséget kapunk, és ha alázatosak vagyunk, az élet is az lesz velünk. Az idő nagyon értékes, és arra kell törekednünk, hogy a lehető legjobban éljünk!

Ács Beatrix

 

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkCsúfoltak, de felálltam a padlóról | Van tervem a következő generáció magatartásának megváltoztatására
Következő cikkAz elfogadás megszabadít az aggodalmaktól
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here