Az elfogadás megszabadít az aggodalmaktól

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Az elfogadás megszabadít az aggodalmaktól

Megpróbálod előre megjósolni, hogy mi fog történni, így eldöntheted, hogy az esemény bekövetkezése előtt hogyan kívánsz reagálni. Ez az, amiért a szociális interakciók túlgondolkozást eredményeznek, mert nem tudod megjósolni, hogy mi fog történni.

Valószínűleg mindent megvizsgálsz azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulj az élethez. Gondolom, hogy sok olyan tv csatornát és videót nézel, amely az elmédet arra készteti, hogy így működik a való világ. Talán azt hiszed, hogy az embereknek bizonyos módon kell cselekedniük. Tehát természetesen elkezded túlbecsülni vagy alábecsülni magad. Értsd meg, hogy az emberek problémás gépek. Ezért nem értek egyet a világ problémáinak konstrukciójával. A problémák azok problémák. Jelentőségteljes életet élni csak jelentőségteljes problémákkal lehet. Mindig vannak problémák, amelyek megoldásokat igényelnek. Ne felejtsd el, hogy minden az életben időt vesz igénybe. Most, mielőtt gyorsan elfordítanád a csatornát, maradj ott! Nem a meditációra gondolok, mint misztikus vallási gyakorlatra, hanem egyszerűen olyan nyugalmi állapot megteremtésére, amely világban megnyugszol és beilleszkedsz olyan belső érzelmekbe, amelyeket egyébként nem vettél volna észre. A legfontosabb itt az, hogy összpontosíts (végső soron nem túlságosan fókuszálva) az elme tisztítására. A túlgondolás természetes válasz az ismétlődő negatív gondolatokra. Próbálj meg pozitív dolgokat gondolni, ahelyett, hogy megpróbálnád elnyomni a negatív dolgokat.

Amikor fiatalabb voltam..

tovább tudtam ébren maradni, hogy egy kicsit mélyebbre ássak az egyszerű kérdésekben. Ez a gondolkodási képesség sokat segített a tanulásban. Gyorsabban tanultam, mint a legtöbb ember, és megértettem azon témákat is, amelyek mélyebb összefüggésben érdekeltek a körülöttem lévő emberekhez képest. De egy bizonyos ponton ez a “szuperhatalom” olyan pusztítóvá vált. Természetesen átgondoltam a dolgokat, és fogadok, hogy ezt már te is átélted, hogy minél mélyebben gondolkozol, annál többet agyalsz az élet egyszerű kérdéseiről. Végül az álmok, a célok, sőt az élet értelmetlennek tűnik. Én élni akarok, szeretnék kielégítő életet élni olyan kihívásokat jelentő célokkal, amelyek még képes vagyok elérni. Nem olyan élet akarok, amelyben az agyam mindenbe bele fog szólni, még azelőtt, hogy elkezdeném csinálni.

Egyszer egy olyan jó kis cikk került elém, ami segített a túlgondolkozás kezelésében. Megtanított arra, hogy soha, soha nem fogom tudni, hogy milyen lesz valami, amíg meg nem tapasztalom. Az állandósult stressz csak akkor fordulhat elő, ha az események negatív túlgondolásával foglalkozom. Fejlesztettem a megbocsátás készségemet, mert egyedülálló módon békét kelt. Megértettem, hogy amikor az utolsó éveim közelednek, nem akarok azon aggódni, mennyire gondoltam túl a döntéseimet. Mindannyian gondolkodunk, mit tegyünk, mit ne tegyünk, és mi lenne a “legjobb” számunkra és mindenki számára, amikor körülöttünk valami probléma merül fel!

Tehát ne aggódj a döntéseid tökéletességéért. Élj szívvel, mert a boldogság tiszteletre méltó, az óvatosság sohasem változtatta meg a világot. A külső dolgok csak egy kis része azoknak, amire figyelned kell. A belső dolgok sokkal fontosabbak, mert itt találod az energiát, hogy élj!

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkHogyan lehetnénk nem cinikusak egy olyan világban, amely átláthatóan tele van hazugságokkal?
Következő cikkNem tudok senkit megtartani az életemben, mert tönkre teszem őket, olyan, mintha egy nagy rakás szemét lennék
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here