Csúfoltak, de felálltam a padlóról | Van tervem a következő generáció magatartásának megváltoztatására

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Csúfoltak, de felálltam a padlóról. Van tervem a következő generáció magatartásának megváltoztatására

Mindenki kinevetett, teljesen egyedül éreztem magam, és a fájdalmak sok-sok éven át velem maradtak. Nem volt helye elrejteni a bánatomat, kimerítő volt – érzelmileg és fizikailag – annyi terhet hordani a vállamon. Olyan sok fájdalmon, szívfájáson és magányosságon mentem át. Nem hiszem, hogy felnőttként depressziós lennék, de hosszú út vezetett el a megbékélés kapujáig.

Egyetlen célom, hogy a hozzám hasonló erkölcsi normákat követő embertársaimmal megváltoztassam a következő generációs attitűdöket!

Gyermekeinket nekünk kell megtanítani a normális értékrendre, mert a legtöbb zaklatás az iskolákban történik, ahol a gyerekek olyan véleménnyel rendelkeznek, amelyek életre kelnek. Úgy találom, hogy a gyerekek olyanok, mint a szivacsok, felszívják azokat az új ötleteket, amelyeket megosztunk velük a fogyatékossággal élőkről, majd kijönnek, és átadják ezt az üzenetet a családnak és a barátoknak. Csak azt szeretném, ha többet tehetnénk ennek érdekében. És többet kell tennünk, mert a zaklatás még mindig az ország iskoláiban folyik. Szeretném, ha a gyerekek megértenék a zaklatás fájdalmának okait. Azt akarom, hogy megértsék, hogy a diszkrimináció gyökerei a tudatlanságban rejlenek. De pozitív üzenetet is szeretnék megosztani , és el kell gondolkodni azokon a barátságokon, amelyek hiányoznak a fogyatékos osztálytársaikkal szemben. Tudom, átéltem..

A fogyatékosság alatt számos betegséget értek, mind szellemi, mind testi visszamaradottságot – elvált szülők gyermeke, fizikai rendellenesség, szerénység, etnikai hovatartozás, társadalmi elhelyezkedés-. Az elme fejlődésének hátráltatása vagy késleltetett állapota sokban attól is függ, hogyan éli meg a gyermek a mindennapjait az iskolai közegben. Ezért eltökélt szándékom, hogy segítsek az élet megváltoztatásában minden iskolában, mert tudom milyen érzés kirekesztettként járni egy olyan intézménybe, ahol az ember felnőtt lelki állapotát sokban az osztálytársak között megélt élmények határozzák meg.

A megkülönböztetés megállítása, ez a célom!

Támogassuk együtt a valamely fogyatékkal élő gyermekeket, akik rettegnek iskolába járni, mert nem tudnak szembenézni azzal, ha gúny tárgyává válnak az adott életközösségben.

Együtt változtathatjuk meg a jövőt!

Biztos vagyok benne, hogy én azt akarom, hogy a fogyatékkal élők egyenlő esélyeket kapjanak a társadalmunkban. De ez nem fog megtörténni, ha a nem fogyatékos osztálytársak ugyanazt az utat követik, mint a korábbi generációk. A fogyatékkal élők kellemetlenül érzik magukat, elkerülik és kizárják a többieket.

Köszönöm a támogatást, ha egyetértesz, segíts egy megosztással, hogy a következő generáció magatartásának megváltoztatása sikeresen végbe mehessen.

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkMinden embertől tanulsz dolgokat
Következő cikkHogyan lehetnénk nem cinikusak egy olyan világban, amely átláthatóan tele van hazugságokkal?
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here