Helló kicsi “én”

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Helló kicsi “én”

“Elegem van, nem tudom tovább erőltetni a pozitivitást, a pozitív gondolkodást, sem az optimizmust, mert semmi nem jön vissza abból az energiából, amit a dolgaim megoldására szentelek!! Utálom, ha valamit nagyon erőltetni kell. Miért nem tudok kibékülni a gondolattal, hogy én vagyok a hibás? Azzal, hogy én alapvetően egy negatív ember vagyok, aki akárhogy igyekszik, akármit is elérni, sosem fogom azokat érezni, mint elégedettség, büszkeség, boldogság. Egyszerűen nem lehet másokban a hiba, én működöm rosszul! Különben mi a magyarázat arra, hogy akárhogyan próbálkozom, soha nem sikerül semmi? Egy befordult, magányos és érzelmileg megnyomorított, könyvolvasásba és zenehallgatásba menekülő, emberkerülő, szorongó valaki lettem. Megőrjít, hogy nincsenek normális szociális kapcsolataim. Az egyedüli magyarázat az, hogy én járok rossz úton. A nyomorult életemet sikerhajhászással akarom kompenzálni, amit már olyan magas szintre fejlesztettem, hogy nekem már semmi nem felel meg”.

Volt idő, amikor így fogalmaztam meg az éppen aktuális világszemléletem. Sérültem, bezártam lelkileg, s a védekező mechanizmusnak nevezett burkomhoz képest, a Kínai nagy fal csak egy bagatell semmiség volt, ahogy visszaemlékszem arra az időre. Volt példa rá, hogy megfeleltem, szerettem, majd az érzelmeimet kihasználva elindult egy szappanopera. Csapó 23-ik fejezetnél végre leléptem.

Az ezt követő időszakomra tulajdonképp a blokkok, hamis hitek, elvárások voltak többségében jellemzőek, amik szélsőséges formákban nyilvánultak meg.

Saját magamnak ástam gödröt, bele is estem, de kikecmeregtem…

Nem számít az, hogy milyen normáknak akarunk megfelelni, milyen ruhát hordunk, mi a hivatásunk, milyen autóval járunk. „Csupaszak” vagyunk. Egy párkapcsolat akkor működőképes, ha az természetes, és a valós személyiségünk által lépünk bele. Az számít, képesek vagyunk-e megtalálni a középpontunkat, és természetes valónkban hagyni áramolni érzéseinket (mindennemű túlzás nélkül). Mindezeket az elveket elkezdtem gyakorolni a mindennapokban is, hihetetlen változásokat élve meg ezzel a párkapcsolatom és az emberi kapcsolataim terén. De amiért kifejezetten hálás vagyok, hogy újra érzem önmagam, tisztába kerültem érzéseimmel, és meg is élem ezeket a maguk természetes valójában, anélkül, hogy túlzásokkal próbálnám ezeket bizonygatni a környezetem vagy éppen a Társam felé.
Az életben az a legfontosabb, hogy autentikus maradj. Önazonosan éld az életed. Ne akarj szerepet játszani, mert csak ez az út vezethet az igazi boldogsághoz és elégedettséghez.

Az a szó, hogy “hitelesség”, csak ebben az esetben nyer értelmet számodra. S hogy miért vágysz annyira a sikerre? Belső önbizalomhiány, a tudat, hogy nem vagy elég jó, a dolgok elérése, amik a társadalom szemében “hasznossá” vagy “jóvá” tesznek, önbizalom-kompenzáció. és itt jön el a leglényegesebb pont: ezek az elért sikerek, legyenek akármekkorák, SOHA nem fogják megadni azt az érzést számodra, hogy elégedett vagy, ha nem szereted önmagad. Ha nem szereted magad eléggé, akkor mások se fognak!

Ács Beatrix

 

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkMégis, kinek a kényelme?
Következő cikkMinden embertől tanulsz dolgokat
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here