Mégis, kinek a kényelme?

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Mégis, kinek a kényelme?

Az előbbi fejezetekben a babakocsizás anyai sportos oldalát jártuk körül. Most vizsgáljuk meg gyermekünk szemszögéből is a kérdést: milyen kocsiban fogja jól érezni magát?

Gyönyörű, párnázott, nagy kerekű, nagy kupolás, két irányból tolható, márkás babakocsit hirdetnek az egyik portálon, a válaszokból kiderül, hogy a nagymama az eladó. A szokásos kérdésekre, hogy “mennyit használták a kocsit”, a következő választ adta: “nem sokáig, mert hamar áttértek a pálcikásra”. Hát ilyen találóan csak egy félig-meddig kívülálló tudja megfogalmazni a mai babakocsi trendeket. Nyilvánvalóan azt a kis fapados lélekvesztőt értette alatta, aminek az ülőrésze úgy húsz centiméterre van a földtől.

Egyik ismerős család az ötéves makkegészséges és sportos fiúcskának vásárolt egy ilyen fentebb leírt egyszerű kicsi kocsit, amivel rendszeresen tíz kilométert gyalogoltak. Annyit ekkora gyerek még nem képes. Neki egy hintó élményét adta, hogy kutyagolás helyett végre egyáltalán ülhet. De vajon a másfél éves is ennyire lelkesedne?

A fentebb leírt pálcikás típusú babakocsi természetesen a véglet, vannak kicsit luxust biztosító kivitelűek is belőlük. Nagyon sokféle modell létezik manapság, s miközben válogatunk, azt javaslom, tartsunk némi önvizsgálatot: kinek a kényelmét tartjuk szem előtt, amikor sutba dobjuk a “nagykocsit” és leváltjuk egy ilyen “egyszerűen kezelhetőre”? Tudom, nem minden “hasfájós” pici életét sikerül egy mózeskosárral édenkertivé változtatni, de azért lássuk be: ha már kocsiba tesszük, neki mégiscsak az a jó, ha védett, nyugalmas, látja a mamáját, és lágyan ringatja. Mindenhol ösztönösen ringatják a babákat és ez nekik jó. Ezért a pici babáknak, féléves korig mindenképpen a legjobb, a hintórugózású babakocsi. Gyakorlatilag addig érdemes használni a mózest is, amíg ki nem mászik belőle.

Forrás: Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában, Magyar Sporttudományi Társaság, Olexó Zsuzsa

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkSzerencsés szerelem?! Ezt a VIDEÓT neked is látnod kell!
Következő cikkHelló kicsi “én”
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here