Ekcéma és a háziállatok

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Ekcéma és a háziállatok

Néhány ekcémás ember képes egy házban élni háziállatokkal, mindenféle probléma nélkül. Míg mások nem létesíthetnek semmilyen állatkapcsolatot. Korábban már írtam arról, hogy az ekcéma hatással lehet az élet számos területére, beleértve a munkát is , de most térjünk át az ekcéma és a háziállatok közötti “kapcsolatra”.

A háziállatokkal való együttélés hatással lehet a gyerek későbbi életére? Ha ekcémás tünetek jelen vannak, és van saját kutya vagy macska a háznál, segítenek a háziállatok ? A válaszok nem mindig egyszerűek. De könnyű lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy kényelmesebben élj a szőrös barátaiddal. Először is, a háziállatok nem okoznak közvetlenül ekcémát. Amennyiben mégis jelentkeznek bőrproblémák, ezek húzódhatnak meg a háttérben:

  • olyan génjeid vannak, amelyek jobban elveszik a nedvességet a bőrödből
  • a körülötted lévő világ
  • hibás immunrendszer

De ha már jelen van az ekcéma és allergiás is vagy bizonyos állatokra, akkor a háziállatok elindíthatják a tüneteiket. A betegség leggyakrabban a csecsemőknél és a kisgyermekeknél jelentkezik. Tanulmányok azt mutatják, hogy a háziállattal felnövő gyermekek esetén kevésbé alakul ki ekcéma. Az orvosok ezt higiéniai hipotézisnek nevezik. Úgy gondolják, hogy a gyermek kórokozóknak van kitéve, és ez erősíti az immunrendszert. A kutatók szerint ez igaz a kutyákra, de kevésbé igaz a macskákra. Ha a csecsemő allergiás a macskákra, az együttélés valószínűleg nagyobb valószínűséggel okoz ekcémát.

A lényeg: ne szabadulj meg a háziállattól – ha te, vagy a gyermeked nem vagytok allergiásak a kutya és macska szőrére -, csak azért, hogy elkerüld az ekcéma lehetséges kialakulását a babádnál.

Ha te, vagy gyermeked ekcémás, tartsd szem előtt ezeket a dolgokat:
Kérdezd meg az orvosod, hogy milyen háziállatok lehetnek a legjobbak. Ne felejtsd el, hogy bizonyos szőrű vagy tollú állat kiválthat ekcémat. Ha neked, vagy gyermekednél erős allergiás reakció lép fel – különösen ha légzési nehézségek vannak – , előfordulhat, hogy a tartott háziállat nem a legjobb választás.

Forrás: WebMD Medical Reference Reviewed by Stephanie S. Gardner, MD on July 06, 2017

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkAz ekcéma hatással lehet az élet számos területére, beleértve a munkát is
Következő cikkŐ életed legrosszabb választása, vagy a legnagyobb szerelmed?!
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here