Az ekcéma hatással lehet az élet számos területére, beleértve a munkát is

0
MEGOSZTÁS
Hirdetés

Az ekcéma hatással lehet az élet számos területére, beleértve a munkát is

Az ekcéma által okozott viszketés, égő érzés, és a kiszáradó sebek megnehezíthetik a mindennapokat. Előfordulhat, hogy nem tudod elvégezni az összes olyan feladatot, amelyet normális esetben képes lennél ellátni.

Ha a munkatársaid nem ismerik az ekcéma eredetét, akkor könnyen azt gondolhatják, hogy a tüneteid fertőzőek, pedig nem. A munkatársaid nem tudhatják, hogy az ekcéma olyan krónikus bőrbetegség, amely nem fertőző. Ha zavarban vagy és szégyelled a bőrödet, vagy az ekcéma okozta problémákat, akkor segíthet egy rövid beszélgetés a munkatársakkal. Nem kell mindent elmondani nekik, de mondhatsz valami hasonlót: “Olyan problémám van, amelyet ekcémának nevezek, ez egy bőr irritáció. Nem tudod elkapni.” Ne félj segítséget kérni másoktól, ha szükséged van rá. Ha nem ismered az ekcémát, beszélj egy orvossal. Ki kell deríteni, hogy mely allergia okozza az ekcémát.

Gyakori kiváltó okok:

  • vízzel való érintkezés (pl. mosogatás vagy gyakori kézmosás)
  • antibakteriális termékek, tisztítószerek vagy más olyan termékek, amelyek alkoholt vagy oldószereket tartalmaznak

Ha irritáló anyagokkal kell érintkezned, viselj neoprén kesztyűt, alatta pamut kesztyűvel. A napi rutin az egyik legjobb módja az ekcéma kezelésének. Ez is könnyebbé teheti a munkádat.
amikor kezet mosol, használj langyos vizet és csak illatmentes tisztítószert használj.

  • a kézmosás után töröld szárazra a kezed (nem törölközővel vagy fűtött szárítóval), és azonnal kend be hidratálóval
  • vidd magaddal a hidratáló krémed és az ekcéma gyógyszered a munkahelyedre is

Ha az ekcéma nehezíti a munkádat – vagy az életed bármely más részét – fordulj bőrgyógyászhoz. Segíthet abban, hogy megakadályozza az égető, lángoló érzést és megkapd a szükséges kezelést.

Forrás: WebMD Medical Reference Reviewed by Debra Jaliman, MD on June 28, 2017

Ács Beatrix

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző cikkA férfiaknak is vannak érzelmei, csak másképp fejezik ki őket
Következő cikkEkcéma és a háziállatok
Pályafutásomat könyvelőként kezdtem a General Electric Ltd.-nél, majd a Vodafone Finance procure to pay csapatát erősítettem. Az egészséges életmód, táplálkozás, sport, tudatos életvitel kicsi korom óta az életem része. 6 éves koromtól versenyfutó voltam, melynek eredményeként 63 érmet sikerült megnyernem. Súlyos betegségekből felépülve döntöttem az életmódváltás mellett. Életcélom, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak, hiszen fiatalkorban vetjük meg a későbbi életünk alapjait. Az International School for Fitness and Recreation intézmény által szakokleveles életmód-wellness trainer vagyok. Felsőfokú szinten beszélek angolul, középszinten olaszul, alapfokon spanyolul. 2016-ban a Vitalitás Magazin és az Életmód Magazin egyik szakértőjeként tevékenykedtem, 2017 februárban indítottam el a Biolifestyle online magazin cégem, azzal a céllal, hogy segítsek utat mutatni embertársaimnak. Minden tőlem telhetőt megteszek a sportosabb és egészségesebb Magyarországért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here